top of page

Goodmorning, let the stress begin!6:30u. De wekker gaat. Ik spring onder de douche moet m’n haar wassen, föhnen en ontbijten. 7:45 wil ik in de auto zitten op naar Amsterdam. Mijn eerste afspraak is al om 8:40.

Als ik onder de douche sta dan begint het eigenlijk al… “de stressmodus” gaat aan… De meest lastigste vraag van iedere morgen: “Wat doe ik aan?” Meestal neemt mijn doucheritueel ruim 10 minuten in beslag dus voldoende tijd om daar uit te komen, hoop ik.

7:50u. Tis gelukt, heb iets fatsoenlijks aan en zit geföhnt en wel in de auto. Snel check ik nog even of ik alles bij me heb, het wordt een drukke en ook wel spannende dag.

Vanmiddag mag ik namelijk een presentatie geven aan collega’s, hoppa spontaan springt het zweet alweer in mijn handen. "Relax" zeg ik tegen mezelf! Drie keer goed diep ademhalen en ik heb mezelf al snel weer onder controle.

Dit soort dagen zijn meer uitzondering dan regel. Iedere dag teveel en te vaak stressvolle momenten zijn echt slecht. Dit is keihard bewezen, je wordt er namelijk ziek van! Chronische stress is zelfs dodelijk.

In de periode dat ik in Spanje woonde en daar een aantal restaurants had, werd ik iedere dag bevangen door deze stresspieken. Die rush vond ik heerlijk, ik raakte er zelfs een beetje verslaafd aan. Toch wist ik dat deze perioden niet te lang moesten duren…

De korte momenten van stress zijn juist positief. De adrenaline die door je lichaam giert geeft een gevoel van de wereld aankunnen. Alle dingen die we ondernemen in ons leven zoals werken, trainen, auto rijden etc. gaan gepaard met een lichte vorm van stress, wat positief is.

Een klein rijtje met positieve effecten van stress:

  • je wordt er minder vaak ziek door...

  • je gaat er beter door presteren...

  • er worden nieuwe hersencellen aangemaakt...

  • je hersenfuncties worden gestimuleerd...

  • stress heeft een motiverende werking...

  • stress heeft zelfs invloed op social gebied...

  • en je wordt er slimmer van :)

Op tijd rust pakken staat hier natuurlijk tegenover. Gezonde voeding draagt ook bij bij het herstellen van stress. Op stressvolle dagen zorg ik altijd dat ik wat meer vitamine C eet. Dit heeft namelijk een positieve uitwerking op stress. Iets meer appels en sinaasappels eten die dag kan geen kwaad.

19:30u. Steek ik eindelijk de sleutel in de voordeur. Ben kapot! Heel blij dat deze dag erop zit.. Terwijl ik mijn pumps uitschop en op de bank plof merk ik dat ik toch echt iets wijzer ben geworden vandaag. Voor mij niet iedere dag zo’n dag! ;)

104 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page