top of page
  • Foto van schrijverDe KoelkastCoach

Sporten en afvallen!Als je aan het afvallen bent is je voeding belangrijker dan training. De regel geldt; 80% voeding en 20% training.

Stilstand is achteruitgang is het gezegde. Dit klopt als een bus, aangezien je lichaam beweging nodig heeft om bepaalde hormonen aan te maken. Als je sport komen er namelijk allerlei gelukshormonen vrij en zet je jouw verbrandingsmotor in werking. Beweging of liever gezegd training is dus zeker geen overbodige luxe als je kilo's wilt afvallen.

Een effectieve training waarbij je een hogere hartslag hebt is goed, maar krachttraining is nog beter. Ik kan me voorstellen dat je nu denkt, dat nooit! Zie het anders, je wilt je doel zo snel mogelijk bereiken en geen jaren doen over die paar kilo's afvallen toch?

Apart van dat, zijn er maar weinig mensen die voor hun lol naar de sportschool gaan. Zo kort en effectief mogelijk trainen dat word van nu af aan je motto.

Onthoud een paar dingen als je morgen naar de sportschool rent en jouw trainer vraagt een nieuw intensief schema voor je te maken:

  • Niet langer dan een uur trainen (na een uur maakt je lichaam geen groeihormoon meer aan, maar een afbraakhormoon).

  • Zorg dat als je gaat trainen, je het laatste setje iets meer gewicht pakt zodat je de laatste herhalingen met moeite kunt halen.

  • Benen maken mannelijk groeihormoon aan, dat helpt het vet op je billen en benen te verbranden.

Mijn tip: jouw afvalproces verloopt een stuk sneller als je een avondje niet op de bank hangt, maar juist een blokje omgaat of de fiets pakt naar je werk!

Wil je nog meer hulp als het gaat om trainen en afvallen? Neem dan vrijblijvend contact met me op!

47 weergaven
bottom of page