top of page
  • Foto van schrijverDe KoelkastCoach

VOEDINGSVLOG#12 Natuurlijke SUIKER gezonder?THAILAND! Het land bij uitstek als het gaat om zon, zee, strand, kokosnoten, kokosolie en uiteraard ook kokossuiker!

Hoe lekker is een vers koud kokosdrankje als je ligt te luieren aan een tropisch zwembad in het zonnetje? :) Zucht... ik verlang nu alweer terug!

Okay okay.. over tot de orde van de dag..!

Want zijn natuurlijke suikers nu echt gezonder dan 'gewone' suiker?

Een hele interessante vraag en het antwoord is ja en nee! Duidelijk hè? ;-)

Laat me je eerst even uitleggen hoe het precies werkt met suiker in je lichaam. Je lichaam kan het verschil niet zien tussen 'gewone' suiker, natuurlijke suiker of zoetstof. Voor je lichaam blijft het suiker in welke vorm je dat dan ook binnen krijgt.

Natuurlijke suikers hebben het voordeel dat ze in je lichaam komen met allerlei vitaminen, mineralen en vezels uit de vruchten. Deze elementen zorgen ervoor dat de suikers minder schadelijk zijn voor je lichaam dan 'gewone' witte kristal suiker.

Kokosbloemsuiker heeft een lage glycemische index. Beetje een technisch praatje, maar dit houdt in dat het minder effect heeft op de bloedsuikerspiegel. Hetgeen hierboven genoemd is ook van toepassing op kokosbloemsuiker, het bevat vele vitaminen en mineralen. Hierdoor wordt het langzamer opgenomen in de bloedbaan waardoor je lichaam er minder last van heeft. Let op: want kokosbloemsuiker bevat calorieën, het is dus niet caloriearm.

Zoals je leest is het allemaal wat ingewikkelder dan je zou denken. Laat je niet misleiden door alle verpakkingen en reclames want suiker blijft echt suiker!

Kokosbloemsuiker is prima te gebruiken in allerlei heerlijke gerechten. Mocht je tijd hebben van de week dan is dit het recept van gezonde kokosmakronen echt de moeite waard eens te proberen. Je kunt ze heel makkelijk in een gezellig bakje vers houden.

Nog een tipje van mij: blijf wel bij de pinken want er zijn een stel van die slimmerds die kokosbloemsuiker vermengen met andere slechtere suikers. Ik zeg: neem je leesbril mee ;-)

Oh ja, en mocht je het nog niet hebben dan is dit je kans. Er staat namelijk een tof GRATIS E-book voor je klaar '27 Geheimen Om Kilo's Kwijt Te Raken'!


89 weergaven0 opmerkingen
bottom of page