top of page
  • Foto van schrijverDe KoelkastCoach

VOEDINGSVLOG#14 Frisdrank maakt je oud!Een blikje cola... Is soms ontzettend lekker!

Coca cola heeft vaak de mooiste reclames om hun product te promoten, waardoor je vaak toch overstag gaat. Wist je dat wij Nederlanders per jaar 94 liter frisdrank drinken per persoon per jaar?!!

Dat is ontzettend veel als je nagaat dat er in 1 glas frisdrank gemiddeld 6 suikerklontjes zitten. Huh?! Ja dit is geen type-fout helaas, het is echt waar. Elke keer dat je frisdrank drinkt krijg je dus zoveel suiker binnen. Deze suiker geeft je lichaam een suiker-boost, die elke keer weer opgevangen moet worden om de suikers te verwerken. Dit effect is niet zo positief voor je lichaam; diabetes 2, hart- en vaatziekte, etc. liggen dan op de loer.

Deze beruchte suikers hebben veel invloed op het verouderingsproces. Naar mate je ouder wordt is het al lastig om de rimpels tegen te gaan, maar door frisdrank te blijven drinken is het hek helemaal van de dam. Je kunt dan smeren tot je een ons weegt met allerlei dure smeersel, maar geloof mij zonder resultaat. Verschillende onderzoeken hebben dit uitgewezen.

Het beschadigt je tanden. Het citroenzuur dat elke keer langs je tanden glijdt, tast elke keer het glazuur aan en maakt gaatjes. Wat uiteindelijk zoveel schade aanricht dat je een kunstgebitje nodig hebt. ;)

Apart van de hoeveelheid suiker is het koolzuur evenmin goed voor je lichaam. Koolzuur zorgt namelijk voor veel gasvorm in je darmen waardoor het verteringsproces verstoord raakt.

Ook bevat frisdrank veel fosforzuur. Fosfaten komen vrijwel in alle levende organismen voor. Een hoge concentratie hier van zorgt voor oxidatie. Je gaat als het waren roesten van binnen. Wat niet alleen zorgt voor veroudering, het tast ook de bot structuur aan. Lees: osteoporose etc.

Zoals je ziet is voeding heel vaak de oorzaak van lichamelijke klachten. Helaas wordt het effect van bepaalde voedingsstoffen ook regelmatig verzwegen. Hoe minder we weten hoe zieker we worden.

Kies bewust! En als je een keertje voor een glas frisdrank kiest, geniet er dan volop van!

Meer tips op het gebied van gezonde voeding? Download nu 't GRATIS E-Book klik hier

108 weergaven
bottom of page