top of page

Gezonde pannenkoek!

Bijgewerkt op: 23 jul. 2021Wist je dat het recept van de pannenkoek helemaal niet uit Europa of Amerika komt? Als je terug gaat in de geschiedenis dan schijnt het dat wij, Europeanen het recept van de pannenkoek, hebben gepikt van de chinezen. Tja, dit rijst-etende land, was dus enorm hip.

Zelfs Shakespeare hield van deze goudgele koeken. Hij was er zo gek op, dat hij de pannenkoek wel een aantal keer heeft gebruikt in zijn toneelstukken.

Vroeger waren pannenkoeken meer armoede-voedsel, dan speciaal. Later veranderde dit. Eerst werden pannenkoeken alleen maar gemaakt om de eieren op te maken voordat het vasten voor Pasen zou beginnen. Het vasten begon op Aswoensdag, tegenwoordig de laatste dag van de Carnaval. Vandaar dat pannenkoeken tegenwoordig behoren tot een feestmaal!

Maar dit allemaal terzijde, Het is vandaag Nationale Pannenkoeken Dag! En om dit te vieren en toch niet al te ongezond te doen, heb ik een het Amerikaanse recept van de pancake in een gezond, verantwoord jasje gegoten.

Eigenlijk gaan we weer terug naar de basis, pannenkoeken gemaakt met boekweit. Het recept van toentertijd bestond uit boekweit, melk en eieren.

Wil je vandaag gezonde pannenkoeken op tafel zetten? Klik dan hier voor het recept!

Geniet van deze speciale dag, want de rest van het jaar moet je weer gezond doen! :)

Dikke groeten,

Sabine Leijten - DeKoelkastCoach.nl

90 weergaven0 opmerkingen
bottom of page