top of page
  • Foto van schrijverDe KoelkastCoach

Water drinken tijdens je trainingHoe heerlijk is een glas water op z’n tijd?! Water is levensbehoefte nummer 1. Onderschat de werking ervan dus niet.

Water drinken voor je training:

Veel water drinken gedurende de dag is goed, vooral als het warm en vochtig weer is. Als je ’s avonds traint dan is verspreid over de dag water drinken, een aanrader. Mocht je meer een ochtendsporter zijn, drink dan ruimschoots water voordat je gaat trainen. Een beetje een vies praatje, maar het is belangrijk dat je urine waterig en bleek van kleur is. Is dit niet het geval dan bestaat de kans op uitdroging.

Water drinken tijdens je training:

Ongeveer 125 tot 250 ml water drinken tijdens je training is aan te raden. Vooral als je intensief traint. Mocht je in het begin misselijk worden van water drinken tijdens je training, bouw het dan langzaam op. Je lichaam dient afvalstoffen af te voeren, vandaar dat vocht belangrijk is. Doe je dit niet, dan bestaat de kans dat je hoofdpijn krijgt na je training.

Water drinken na je training:

Drink voldoende na je training. Niet wachten tot dat je dorst krijgt, want dan ben je al aan het uitdrogen. Dorst is namelijk net zoals honger, de graadmeter dat je al te laat bent.

Let op: Niet meer dan 3 liter water drinken per dag. Als je meer dan 4 liter water drinkt, spoel je niet alleen alle afvalstoffen je lichaam uit, ook de bouwstoffen gaan mee het afvoerputje in.

Drink het liefst water uit glazen flessen. Leiding water en water uit plastic-flessen bevatten hormonen die ons lichaam kan omzetten in oestrogeen, vrouwelijk hormoon. Bil- en beenvet! Iets waar je niet op zit te wachten, neem ik aan

26 weergaven0 opmerkingen
bottom of page