top of page
  • Foto van schrijverDe KoelkastCoach

VOEDINGSVLOG#8 Hoe weet ik of een Ananas rijp is? :)De ananas is een vrucht die boordevol vitaminen en mineralen zit, dat maakt dat de ananas een grote geneeskrachtige werking heeft.

Ananas bevat namelijk veel vitamine A, C, E en een aantal B vitaminen o.a. foliumzuur. Mineralen zijn ook volop aanwezig als bijv. koper, ijzer, magnesium, fosfor en nog vele andere. Al deze stoffen heeft je lichaam nodig om goed te kunnen functioneren en gezond te blijven. Als er bepaalde tekorten ontstaan gaat je lichaam kuren vertonen. Dit kunnen kleine mankementen zijn, maar als je daar niet naar luister en er gewoon mee door blijft lopen, worden ze van kwaad tot erger en zijn ze vaak bijna niet meer te verhelpen.

Dit wil niemand! Daarom is het zo belangrijk goed voor je lichaam te zorgen en een gezonde levensstijl na te streven, dit hoeft echt niet extreem.

Onthoud de 80/20 regel, 80% gezonde voeding en 20% iets minder gezond!

Ananas is rijkelijk bedeeld als het gaat om vitaminen en mineralen, maar laten we de vezels niet vergeten. Vezels zijn goed voor je spijsverteringsstelsel. Het spijsverteringsstelsel moet harder werken door deze vezels. Vezels zijn net sponsjes. Ze nemen vocht op waardoor de ontlasting geen dunne pap is. Beetje vies praatje, maar je kunt het maar weten ;)

Niet alleen de vezels stimuleren het spijsverteringsstelsel ook bromelaïne doet dat. Ananas bevat bromelaïne. Bromelaïne helpt bij de vertering van eiwitten. Het is een soort van schaar. Die knipt de eiwitten in de juiste vorm zodat je lichaam de goede eiwitten kan opnemen en de ongunstige kan afvoeren.

Apart daarvan is het in combinatie met vitamine C een ideale vrucht op je weerstand te boosten. Voel je dat er een griepje aan zit te komen of verkoudheid? Neem dan 2x per dag wat verse ananas tussen de maaltijden door.

Wil je meer weten over de juiste voeding bij jouw lichamelijke klacht?

Neem dan vrijblijvend contact op, ik help je graag! info@dekoelkastcoach.nl

P.s om het volggen iets overzichter te maken ga ik het alfabet af. Elke week een andere letter met daarbij iets over een bepaald product of informatie over gezonde voeding. Het wordt echt tof. Dus mocht je nog geen abonnee zijn op mijn youtube kanaal, regel dit dan nu direct dan mis je niets!

33 weergaven
bottom of page