top of page

VOEDINGSVLOG#10 De positieve eigenschappen van CitroenIedere week praat ik je graag een beetje bij op het gebied van gezonde voeding. Door middel van video's is dit vele malen leuker.

Vandaar vandaag VLOG#10 alweer. Dit keer de letter C oftewel citroen.

Het is jammer dat citroen zo ontzettend zuur van smaak is, want dit gezellige gele vruchtje zit namelijk bomvol goede stofjes en is een ideale dorstlesser!

Alle citrusvruchten bevatten vitamine C. Vitamine C helpt je lichaam bacteriën en virussen op te ruimen, maar dat niet alleen het heeft tal van andere positieve uitwerkingen op je lichaam. Zo helpt het bij slecht en / of bloedend tandvlees, blaasontsteking, hoge bloeddruk, bij allerlei ontstekingsziekte, het verhoogt de zuurstof opname in het bloed, het helpt bij kanker doordat vitamine C schadelijke stoffen opruimt.

Een glas water met een uitgeperst citroentje iedere dag is ideaal om je huid te optimaliseren. Dat komt mooi uit aangezien een antirimpelcrème toch alleen maar misleidend is. Natuurlijke producten helpen je lichaam veel meer dan kunstmatige crèmes en poedertjes.

En citroen bevat niet alleen vitaminen, het bevat ook mineralen als bijvoorbeeld magnesium. Magnesium helpt tegen vermoeide spieren als je veel gelopen hebt of gesport. Het zorgt ervoor dat je lichaam ontspant. Iedere avond een beetje magnesium voor het slapen gaan kan geen kwaad.

Mocht je jouw lichaam een onderhoudsbeurt willen geven, dan is een glas koud/lauw water met citroensap en een beetje zout een perfecte start van je dag. Citroensap helpt namelijk je lever te reinigen en in combinatie met wat zout is dit effect nog beter.

O'ja en niet direct je tand poetsen na het drinken van een glas citroenwater, want het maakt je tandglazuur week. Liever even een half uurtje wachten.

67 weergaven0 opmerkingen
bottom of page