• De KoelkastCoach

Help?! Ik Val Niet Meer Af!Waarom een dieet soms niet werkt

Waarschijnlijk herken je het wel, een dieet met als resultaat de kilo's er weer dubbel en dwars bij na een aantal maanden. Of een ander fenomeen wat nog frustrerender is; een weegschaal die maar niet in beweging komt, ondanks al die gezonde maaltijden en de uren die je zwetend op de loopband hebt doorgebracht. En wanneer al je inspanningen zonder resultaat blijven, is het geen wonder dat je na een tijdje de motivatie verliest. Wat is de oorzaak van je gebrek aan voortgang? En wat doe je om te voorkomen dat je uit frustratie zo weer een pak koekjes leegeet?

Een dieet dat bij je past

De meeste diëten schieten vaak tekort als het gaat om structuur en een levensstijl die bij jou past. Je kunt heel trouw een bepaald programma volgen voor een kleine periode maar wat doe je daarna? Het gaat juist om de maanden daarna. Het is noodzakelijk een manier te vinden waar jij blij van wordt en het je geen moeite kost dit patroon vast te houden. Dat dient je uitgangspunt te zijn bij elk dieet dan ook. Vraag jezelf af voordat je aan een dieet begint of het een methode is waar jij je mee kunt identificeren. Mocht je een nog beter en specifieker advies willen dan kan er met een op maat gemaakt plan een methode ontwikkeld worden, that fits you!

Te weinig steun

Een gebrek aan steun van je omgeving kan ook problemen veroorzaken. Heb je familieleden die alles kunnen eten en die de koelkast volladen met verleidelijke vettigheid? Heb je niemand om de worsteling met je gewicht mee te bespreken? Dat kan allemaal zijn uitwerking hebben op je dieetresultaten. Als je het idee hebt dat jouw gewichtsproblemen ook een emotionele oorzaak hebben, kan het verstandig zijn om eens met een therapeut te praten. Dat geldt zeker als je bijvoorbeeld symptomen van een eetstoornis begint te vertonen.

Verborgen calorieën

Nog een reden dat je dieet kan falen: verborgen calorieën. Sommige voedingsmiddelen lijken best verantwoord – terwijl ze in werkelijkheid caloriebommen zijn. Eén frappucino bevat zo 600 calorieën, bijvoorbeeld! Ook frisdranken giet je zo achterover, terwijl ze boordevol suiker zitten. Een paar simpele veranderingen kunnen dit probleem gelukkig oplossen. Wissel volle melk bijvoorbeeld in voor de magere variant en laat de exotische koffievarianten in het vervolg staan.

Zie het anders...

Een laatste probleem waar veel mensen tegenaan lopen, is een gebrek aan vastberadenheid. Je gaat nu en dan eens kort op dieet, maar stopt voor je echt resultaten geboekt hebt. Of je gaat alleen voor snelle verbeteringen, en komt binnen een paar maanden weer net zo veel aan. Dat is natuurlijk rampzalig voor je motivatie. Het kan daarom helpen om een dieet eerder als een nieuwe levensstijl dan als een tijdelijk programma te zien. Zo zul je een positievere relatie opbouwen met je eten: je eet om gezond te blijven, niet om dunner te worden.

Heb je het gevoel dat je je huidige dieet niet lang vol gaat houden? Dan is het verstandig om een meer gebalanceerd programma te kiezen als De KoelkastCoach 60 Dagen Challenge! Neem maar eens een kijkje op de pagina. De juiste structuur en gedragsverandering die je voor de rest van je leven vasthoudt!

Wil je meer tips om blijvend kilo's kwijt te raken? Download dan nu GRATIS de 49 Geheimen Om Kilo's Kwijt te Raken. Klik hier!

#dieet #afvallen #afvallenstagneert #nietmeerafvallen #gezondheid #healthy #healthylifestyle #gezondevoeding #afvallenzonderdieet

0 keer bekeken
Sabine Leijten | De KoelkastCoach

Sabine Leijten is Dé Online Voedingsdeskundige

"De missie van De KoelkastCoach is om jouw te helpen een gezond eetpatroon te ontwikkelen, met afvallen als doel!"

Condities

  • Grey Google+ Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon